Προφήτης Ηλίας 73100, Χανιά, Τηλ. 2821044551, 2821041133. e-mail: mail@lyk-akrot.chan.sch.gr

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» 2021-2022

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22 το σχολείο μας επιλέχθηκε, στο σύνολο των 300 Λυκείων από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Ο μακρόχρονος θεσμός της Βουλής των Εφήβων διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων  για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, με βασικό σκοπό την εκμάθηση του ρόλου του ενεργού πολίτη από την εφηβική ηλικία και με επιμέρους στόχους την εμβάθυνση  στις  αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, την άσκησή τους σε δημοκρατικές πρακτικές και την παρότρυνση για ανάληψη δράσης σε συλλογικό επίπεδο.

Η φετινή διεξαγωγή του προγράμματος με θέμα : «Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή», εστιάζει στον Ψηφιακό Κόσμο σε σχέση με τη Δημοκρατία και εγκαλεί τους εφήβους σε ενημέρωση-κριτική προσέγγιση-παρέμβαση. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε  καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους από μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου εκτός διδακτικού ωραρίου, με  βιωματικές δράσεις και συζητήσεις. Η Ομάδα μας επικεντρώθηκε  στην ανάδειξη της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη σύγχρονη, τεχνολογικά καλπάζουσα κοινωνία με κύριο χαρακτηριστικό την κυριαρχία της ψηφιακής πραγματικότητας. Το αποτέλεσμα της συμμετοχικής και δημιουργικής έκφρασης των μαθητών και μαθητριών αποτελεί το power point το οποίο και παραθέτουμε.

Επιπλέον επιλέχτηκε από την ομάδα ο εκπρόσωπός της – Βογιατζάκη Μαρία (Β΄Λυκείου)- στην πανελλήνια συνάντηση των Εφήβων Βουλευτών και θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου (ΚΣΤ΄) η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Μέλη της Ομάδας:

Από τη Β΄Λυκείου: Βιτσιλάκη Μαρία, Βογιατζάκη Μαρία, Γαλάνη Μαρία, Γιαννουλάκης Γιάννης, Μαρινάκη Λυδία, Μηλιώνη Ελένη,  Μπλαζογιαννάκη Βασιλική, Χαιρετάκη Ειρήνη.

Από την Α΄ Λυκείου: Μαυρογένη Μαντώ, Ορφανουδάκης Νίκος, Παπουδάκης Ευτύχης, Παυλουδάκης Άρης, Τζικοπούλου Σοφία.

Υπεύθυνες  Εκπαιδευτικοί: Γουρνιεζάκη Καλλιόπη, Μαραγκουδάκη Μαρία.

Share:

Αρχειοθήκη ιστολογίου