Προφήτης Ηλίας 73100, Χανιά, Τηλ. 2821044551, 2821041133. e-mail: mail@lyk-akrot.chan.sch.gr

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ- ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2023-24

Για την εγγραφή ή επανεγγραφή μαθητή/τριας στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, οι ενδιαφερόμενοι/ες κηδεμόνες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (mail@lyk-akrot.chan.sch.gr) ή να καταθέσουν στη γραμματεία του Λυκείου έντυπα, μέχρι 11/09/2023 ώρα 09:00 έως 13:00, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Έντυπο της Αίτησης Εγγραφής στην Α΄ Τάξη (δίδεται από το Σχολείο).

 

β. Εκτύπωση της Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης από το  e-eggrafes, μέσω taxis

 

γ. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας ή του/της ιδίου/ας αν είναι ενήλικος/η στην οποία θα δηλώνονται (δίδεται από το Σχολείο):

γ1) Η νομιμότητα της άσκησης της κηδεμονίας σύμφωνα με το άρθρο 13 σε περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, εκτός εάν έχει ήδη υποβάλει δήλωση κηδεμονίας κατά την εγγραφή τον Ιούνιο.

γ2) Η αποδοχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της μαθητή/τριας, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ο αριθμός του τηλεφώνου στο οποίο θα αποστέλλονται τα SMS.

γ3) Ότι ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν φοιτά σε άλλο Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο ή σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιουδήποτε Υπουργείου ή σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή στο μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, σύμφωνα με την παράγραφο ΙΣΤ περί Διπλής Φοίτησης.

γ4) Ότι ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν είναι κάτοχος Απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ. 

 

δ. Υπεύθυνη δήλωση από τον έτερο κηδεμόνα ότι συναινεί στην εγγραφή του/της μαθητή/τρια.(δίνεται από το σχολείο)

ε. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας ή Πιστοποιητικό του Δήμου/ Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Εάν ο/η μαθητής/τρια δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και δεν υποβληθεί Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/ τρια, τότε το Πιστοποιητικό αναζητείται αυτεπάγγελτα από τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου, ώστε να καταχωρίζονται τα στοιχεία του/της που ορίζονται  στο άρθρο 11.


στΑτομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από παθολόγο ή καρδιολόγο.

 

Share:

Αρχειοθήκη ιστολογίου