Προφήτης Ηλίας 73100, Χανιά, Τηλ. 2821044551, 2821041133. e-mail: mail@lyk-akrot.chan.sch.gr

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΟΜΑΔΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ-ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΑΓΥΙΑΣ

Τρίτη 25/04/23 

Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας και της ομάδας Φωτογραφίας ξεναγήθηκαν στο Μικρό-Υδρο-Ηλεκτρικό -Σταθμό (ΜΥΗΣ) και έμαθαν για την ιστορία ηλεκτροδότησης των Χανίων.
Ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο και στην εποχή όπου το φως παραγόταν μετά από σκληρή δουλειά στα λιγνιτωρυχεία.
Ενημερώθηκαν για τον πρωτοποριακό για τις αρχές του 20ου αιώνα , τρόπο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον ΜΥΗΣ-Αγυιάς και τη χρήση των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 


Πειραματίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με σκοπό την κατανόηση της αρχής λειτουργίας του υδροηλεκτρικού εργοστασίου. Χωρίστηκαν σε ομάδες των πέντε ατόμων και υλοποίησαν δραστηριότητα μετατροπής της Μηχανικής ενέργειας σε Ηλεκτρική. Η καθοδήγησή τους έγινε μέσω φύλλου εργασίας από τον υπεύθυνο του χώρου.



 



 
Στη συνέχεια, ακολουθώντας το μονοπάτι του αγωγού του ΜΥΗΣ έφτασαν στη δυτική όχθη της λίμνης της Αγυιάς. Συνεχίζοντας τον περίπατό τους περιμετρικά της λίμνης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν την πλούσια χλωρίδα και τα διάφορα είδη αποδημητικών πουλιών και να περιηγηθούν σε έναν καταπράσινο και σημαντικό υδροβιότοπο, ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000.
 


Share:

Αρχειοθήκη ιστολογίου