Προφήτης Ηλίας 73100, Χανιά, Τηλ. 2821044551, 2821041133. e-mail: mail@lyk-akrot.chan.sch.gr

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

25η Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, που έχει χαρακτηριστεί Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το τμήμα Α4 του σχολείου μας συμμετείχε στην επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας Αμεα και Ισότητας του Δήμου Χανίων, με θέμα «Μύθοι και Στερεότυπα για την  Έμφυλη Βία και τους Έμφυλους Ρόλους». Η παραπάνω δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων.

Οι μαθητές και  οι μαθήτριες, που έλαβαν μέρος στη δράση, καταγράφουν την εμπειρία τους:

«Η συνάντηση που είχαμε με την Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο του Ξενώνα Γυναικών Χανίων ήτανε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μας έλυσαν με λεπτομέρεια πολλές απορίες..Μας εξήγησαν πολλά πράγματα επί του θέματος και μας έκαναν να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο» Ζωή Γέλα και Μαρκέλλα Τσιλιμιγκάκη.

«Την Τετάρτη παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα την έμφυλη βία. Περάσαμε αρκετό χρόνο συζητώντας με δύο γυναίκες οι οποίες καθημερινά κάνουν έναν άθλο και παίρνουν ρίσκα με σκοπό τη βοήθεια και την ασφάλεια κακοποιημένων γυναικών» Χριστουλάκη Μαρία και Σχοινοπλοκάκη Μαίρη.

«Η συνάντησή μας με την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα Γυναικών  είχε επίδραση στην αντίληψή μας ως προς τις υγιείς και τις κακοποιητικές σχέσεις και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές γενικότερα» Ανδρεάδη Γεωργία και Χαραλαμπάκη Βικτώρια.

« Η επίσκεψη στο Δήμο Χανίων μας βοήθησε να κατανοήσουμε την έμφυλη βία και μας έκανε γνωστό τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών» Αθανασάκης Μιχάλης και Τζανιδάκης Φάνης.

«Η επίσκεψη στο Δήμο Χανίων  μας βοήθησε να κατανοήσουμε πως βοηθάνε τις κακοποιημένες γυναίκες. Επίσης συζητήσαμε πώς ασκείται η κακοποίηση και η έμφυλη βία προς τις γυναίκες» Κλεοπάτρα Τσολάκη και Τσιάλτα Βιττώρια.

«Συμμετείχαμε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα έμφυλα στερεότυπα και για τους λόγους που πολλές φορές συμβαίνει η κακοποίηση. Λύσαμε πολλές απορίες και πιστεύω μας βοήθησε να καταλάβουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί και φεύγουν από τα σπίτια τους» Βογιατζάκη Έφη.

 Οι  υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαραγκουδάκη Μαρία  και Παπαδρακάκης Δημήτρης

Share:

Αρχειοθήκη ιστολογίου