Προφήτης Ηλίας 73100, Χανιά, Τηλ. 2821044551, 2821041133. e-mail: mail@lyk-akrot.chan.sch.gr

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Διάχυση προγράμματος Erasmus

 Οι εργασίες μας για το πρόγραμμα Erasmus Pl@ntNET – Monitoring biodiversity of plants που έχουμε σε συνεργασία με άλλες πέντε χώρες, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία συνεχίστηκαν και την Άνοιξη.

Συνολικά το σχολικό έτος 2020-21 συνεργαστήκαμε με τρεις ειδικούς επιστήμονες την κ. Ανταλουδάκη από το Εργαστήριο Μοριακής Συστηματικής και Εξέλιξης, τον κ. Αβραμάκη Βοτανολόγο και Ερευνητή και οι δύο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την κ. Φουρναράκη Βιολόγο από το Μ.Α.Ι.Χ. Με όλους είχαμε διαδικτυακές συναντήσεις και μας μίλησαν πάνω σε θεματικές του προγράμματος.

Επιπλέον στις 22 Απριλίου το σχολείο μας ανέλαβε τη διοργάνωση της 2ης Θεματικής Ημέρας του προγράμματος. Αυτή η διαδικτυακή συνάντηση ήταν χωρισμένη σε δύο ενότητες η μία αφορούσε στα απειλούμενα και υπό εξαφάνιση φυτά και η δεύτερη στη Ημέρα της Γης.

Τη συνάντηση άνοιξε ο κ. Αβραμάκης με μια εισήγηση για τα απειλούμενα φυτά. Στη συνέχεια όλες οι χώρες παρουσίασαν μια σχετική εργασία για τα απειλούμενα φυτά της χώρας τους.

Η δεύτερη ενότητα περιλάμβανε ένα ερωτηματολόγιο για τις περιβαλλοντικά φιλικές συνήθειες των μαθητών του προγράμματος με τίτλο How green are you?, την κατασκευή μιας κοινής  διαδικτυακής  αφίσας, μια παρουσίαση με 15 τρόπους για να βοηθήσουμε τον Πλανήτη μας και τέλος ένα βίντεο αφιερωμένο στη Γη.

Η συνολική εκδήλωση κράτησε 2 ώρες και βρίσκεται στο κανάλι του προγράμματος.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση και μέσα από την ιστοσελίδα:  https://plantnet.mozello.com/

Το βίντεο είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο, https://www.youtube.com/watch?v=BikdcBLvFuo

 Ακολουθεί η παρουσίαση (σε video) με 15 τρόπους για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας (15 ways).

Ενδεικτικά δύο ερωτήσεις του ερωτηματολόγιου φαίνονται στη συνέχεια


 

Οι αφίσες που δημιούργησαν τα παιδιά φαίνονται παρακάτω 

 




 

 

Share:

Αρχειοθήκη ιστολογίου