Προφήτης Ηλίας 73100, Χανιά, Τηλ. 2821044551, 2821041133. e-mail: mail@lyk-akrot.chan.sch.gr

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Συμμετοχή του ΓΕΛ Ακρωτηρίου στα International Masterclasses 2021

Σ έναν κόσμο όπου η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα, το σχολείο πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να ενημερώνονται για τις επιστημονικές εξελίξεις. Έτσι και φέτος παρά τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία ,το ΕΚΦΕ Χανίων και το ΕΚΦΕ Κέντρου Αν. Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν εξ΄αποστάσεως εκπαιδευτική ημερίδα για τη σωματιδιακή φυσική: 17th International Particle Physics Masterclasses 2021.

Αντικείμενο ήταν η έρευνα που διεξάγεται κατά το πείραμα ALICE στο CERN. 



 

 

 

 

Στις 17 Μαρτίου 2021 οι μαθητές: 


Βραχνάκη Αναστασία
Δράκος Εμμανουήλ-Δράκος
Κωνσταντούλης Αλέξιος-Σεραφείμ
Μανουσάκης Μανούσος
Πετράκης Στυλιανός
Σταθόπουλος Φίλιππος
Τζινίκου Αθηνά
Χατζηγρηγοράκης Ανδρέας

Χατζηδάκης Ιωάννης


του ΓΕΛ Ακρωτηρίου, παρακολούθησαν ερευνητές-επιστήμονες οι οποίοι εξήγησαν και ανέλυσαν τομείς και μεθόδους που αφορούν τα στοιχειώδη σωμάτια , τις μεταξύ τους δυνάμεις και τις διαδικασίες ανίχνευσής τους.

Οι ίδιοι οι μαθητές επεξεργάστηκαν πειραματικά δεδομένα από πραγματικά πειράματα που γίνονται στον μεγαλύτερο επιταχυντή στοιχειωδών σωματιδίων της Ευρώπης, και στο τέλος της ημέρας ήρθαν σε επαφή ,μέσω διαδικτύου, με μαθητές από Ιταλία και Μεξικό και επιστήμονες από το Cern, με τους οποίους συζήτησαν τα αποτελέσματά τους και την μοιράστηκαν την εμπειρία τους.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις διαλέξεις και εντυπωσιάστηκαν με την διαδραστική άσκηση που εκτέλεσαν. Ευχή όλων ήταν να μπορούσαν να βρεθούν και από κοντά στις εγκαταστάσεις του CERN.





Share:

Αρχειοθήκη ιστολογίου